Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir müddet ısı ve yalaz intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi dokumalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Dairesel yangın merdivenleri ekseriya çelik yahut betonarme kabil dayanıklı malzemelerden strüktürlmaktadır. Bu malzemeler, müstacel durumlarda eminği getirmek bâtınin lazım mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlar. Kapalı tasavvur başkaca elementlere karşı koruma görevlisi sağlamlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Fakat zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması zaruri olarak akseptans edilmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, daha yapı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygun davranılmalıdır.

Özellikleri olarak öne çıdem en önemli nokta ise coşkunluke dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kızdırmae dayanıklıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları koyu kişioğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı yüce binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan kuruluşlabilmekle birlikte henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baz sebebi taraf kaybına esas vermemesi ve elan azca maliyetle davranışin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler yangın kapısı şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Sertifikasız yangın kapıları da şayeste maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları sinein kullanılan bir tabirdir ve bu baplar konuşu bir almaşık sunar.

ciğerin yerleştirilen mekanizmanın esenlıklı çkırmızıışıp çalışmadığını periyodik kontroller ile izlem eylemek ve herhangi bir arızada giderilmesini tedariklemek önemlidir.

Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının üstı düzen otomasyon sistemlerine akla yatkın aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın kapıları camlı mümkün.

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak malum ve bapnın dâhilen hariçya sağlıklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında düz bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanımı kolaylaştırır.

Yangın bapları tasarruf düzlükına bakarak, rengine gereğince ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok kesif kullanılan mostra sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Yangın bapsı fiyatları mafevkda nüshalan bütün değmaslahatkenlere bağlı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.

Report this wiki page